Agaath Blaauwboom

Managing directeur Nederland van een grote multinational
(De naam Agaath Blaauwboom is om privacyredenen gefingeerd)

Over Agaath,

46 jaar. Benoemd in 2006 als directeur Nederland van een grote multinational. Sinds 1989 bij hetzelfde bedrijf werkzaam. Studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit, Rotterdam.

Hallo Agaath, leuk dat je tijd maakt voor een vitaliteitsinterview!

Bij jullie is zo'n twintig procent van het aantal functies in de top bezet door vrouwen. Hoe komt dat dat het jullie wél lukt?

Dat heeft ermee te maken dat je je resultaat benoemt en je doelstelling duidelijk maakt maar je daarbinnen alle vrijheid en flexibiliteit geeft.

Is het in jullie organisatie ook in deze tijd een issue om je mensen te inspireren, boeien en binden?

Jazeker, het blijft ook in de credietcrisis een belangrijk punt. Er bestaat altijd het gevaar dat mensen weggaan. We investeren in hen door ze te blijven opleiden.

Kun jij in je werk als 'baas van het bedrijf in Nederland' iets doen aan vitaliteit ?

Vitaliteit is wel een uitdaging voor de mensen die bij ons werken. Het is ook een onderwerp binnen onze organisatie. We verwachten dat mensen het zelf oppakken, daarnaast faciliteren we wel door bijvoorbeeld korting op sportschoolabonnement te geven.


...ik geloof meer in het managen van energie-savers dan in balans, dat is in mijn werk een utopie.

Denk jij dat vitaliteit voor mannelijke en vrouwelijke professionals dezelfde voetangels en klemmen kent?

Nee, ik denk dat vitaliteit voor vrouwen toch wel anders in elkaar zit: vrouwen werken met emoties en zijn sneller.

Wat geeft jou energie in je werk, Agaath?

Collega's die mij inspireren. De sociale kanten van het groepsproces.

Wat zijn energievreters in jouw werk?

Dingen die ik niet kan veranderen: bureaucratie, werklast. Ook zie ik dat bureaucratische processen bij medewerkers het meeste energie vreten.

Een bevriende professor is bezig met de ontwikkeling van een model waarbij zij het ontwikkelen van talenten en de toename daarvan evenredig gepaard ziet toenemen met de maatschappelijke verantwoordelijkheid die je als persoon draagt. Hoe zie jij dit?

Daar kan ik me alles bij voorstellen.

In het kader van vrouwelijke professionals en vitaliteit, ken je het model "Centered Leadership" dat is ontwikkeld door McKinsey vrouwen en gaat over de succesfactoren van vrouwelijk leiderschap. Dat stelt dat het managen van je energie één van de vijf peilers is van succes voor vrouwelijk leiderschap, hoe zie jij dat?

Ik ken het model niet. Maar ik denk dat het wel klopt. Balans is voor mij een utopie. Ik heb niet zoveel vrije tijd. Het zit voor mij meer in mijn mindset, hoe ik in mijn werk sta. In die zin geloof ik veel meer in het managen van 'energie savers' dan in het balans van werk en privé.

Dank je voor je tijd, Agaath.

Andere vitaliteitsinterviews