Linda Nijgh

hoofd opleiding & scholing Argos Zorggroep

Profiel: Linda Nijgh,

Linda Nijgh 44 jaar, samenwonend, heeft drie kinderen.
Opleiding: verpleegkundige en lerarenopleiding verpleegkunde, algemeen management, diverse zorginhoudelijke en didactische nascholingen.

Hallo Linda, leuk dat je tijd maakt voor een vitaliteitsinterview!

Kun je wat vertellen over Argos Zorggroep?

Argos Zorggroep staat voor zorg aan ouderen. Onze organisatie is een expertisecentrum voor psycho-geriatrie. Er werken ruim 2500 mensen en op dit moment bestaat Argos uit 12 locaties die verpleeghuiszorg, zorgcentrumzorg en thuiszorg bieden.

Wat een enorme organisatie, Linda. En hoe ziet jouw afdeling opleiding en scholing eruit?

De afdeling Opleiding en Scholing is een centrale afdeling die decentraal haar producten wegzet. De afdeling is onderverdeeld in drie gebieden tw beroepsopleidingen (niveau 1 t/m 4), bij- en nascholingen (deskundigheidsbevordering voor het gediplomeerde personeel) en stage & projecten. Elk aandachtsgebied heeft een eigen coördinator waaronder weer teams van opleiders vallen die op de locaties werken. Ik hou me voornamelijk bezig met beleid, ontwikkeling en management van onderwijs.

Wat zijn belangrijke items dit jaar op jouw afdeling?

Ondanks de forse bezuinigingen die we als organisatie in 2009 moesten doorvoeren blijft de aandacht voor deskundigheidsbevordering van medewerkers en behoud van kwaliteit van onze zorgproducten staan. Het mooie aan Argos vind ik dat men aan deze principes niet wil tornen, wij blijven investeren in mensen. Extra aandacht hebben we dit jaar voor het sturen op specialismen binnen onze verpleeghuizen, zoals bijvoorbeeld copd of diabetes-verpleegkundigen. Binnen de zorgcentra richten we ons op de manier van denken (dsa), de methodieken van de zorg en methodes om zorgprocessen in te vullen zoals het sociotherapeutisch klimaat.

Hoe zie jij vitaliteit? Wat spreekt je aan als je de vitaliteitscirkel bekijkt?

Leuk dat je het in vier aspecten opdeelt! Fysieke aspect is het eerste waar ik aan denk. Lichamelijk fit zijn heeft altijd een effect op vitaliteit. Ik denk dat je fysiek en emotioneel in balans moet zijn, spiritueel en sociaal zijn voor mij wat minder essentieel.

Wat betekent voor jou in balans zijn?

Dat de tijd die er is zo goed mogelijk wordt verdeeld. Ik moet aan een heleboel voldoen, heb legio verantwoordelijkheden hier en thuis maar ik zoek ook naar momenten voor mezelf. Sporten doet me bijvoorbeeld goed, wil goed in mijn vel zitten (letterlijk en figuurlijk) en af en toe mijn hoofd vrijmaken.

Hoe kom je dan aan jezelf toe?

Mijn valkuil is dat ik de lat erg hoog leg en mezelf er toe zet om gewoon door te gaan en het beste uit mezelf te halen. Ik heb geleerd om ook ontspanning te zoeken in kleine dingen, bijvoorbeeld uitgebreid te douchen, een lekker tijschrift, een lekkere "feelgood"-film. Feit is wel als ik teveel wil en doe, ontspan ik niet en slaap ik slecht. Ik herken nu de tekenen zodat ik er adequaat op kan reageren.

Kun jij in je werk iets doen aan vitaliteit ?

Nee, zoals jij trainingen of cursussen geeft, daar doen we op vitaliteitsgebied voor onze medewerkers niets aan. Op de dag van de verpleging hebben we wel leuke dingen zoals yoga, massage of beauty 'dingen'. Medewerkers worden die dag extra verwend.

Natuurlijk let ik wel op mijn medewerkers, op hoe hun houding is, hoe ze kijken en bewegen, of ze veel fouten maken in hun werk. Ben me er altijd van bewust dat ik veel van ze vraag dus heb ik ook de verantwoordelijkheid goed voor ze te zorgen. Als het heel lastig is om iemand is tijdelijk overbelast, dan haal ik dingen bij ze weg. Ik stuur er dus wel op en gelukkig is in mijn team alles bespreekbaar. Zijn er zaken die de gezondheid of vitaliteit in gevaar brengen benoem ik dat. Samen komen we er altijd uit.

Die grenzen van wat een werkgever wel en niet mag vragen van een werknemer zijn aan het verschuiven, merk je dat ook ?

Tja, dat weet ik niet. Je kan veel bespreekbaar maken maar eisen ligt lastiger. Ik kan een medewerker die duidelijk overgewicht heeft bijvoorbeeld niet verplichten om tien kilo af te vallen.

Dat is onlangs wel aan de orde geweest, dat gebeurt wel: een medewerker kreeg een brief thuis waarin vermeld werd dat hij binnen een paar maanden moest afvallen anders zou ontslag volgen.

Nou bij ons is dat -nog- ondenkbaar.

Wat zijn energievreters in jouw werk ?

Deadlines, en nog even dit, nog even dat. "Kun jij nog even de stukken lezen of even meedenken in...." en er is vaak nog zoveel waar ik op moet letten. Daarnaast vind ik ook veel leuk en interessant om me mee te bemoeien maar alles kost tijd. Wil "feeling" houden met wat er in de organisatie gebeurt zodat ik het instrument onderwijs goed kan inzetten. Ook vind ik dat het nog ergens over moet gaan en kwalitatief goed moet zijn. Op een gegeven moment gebeurt er teveel en zit je hoofd te vol. Als ik s nachts mijn bed uitga om iets op te schrijven, is dat een signaal voor mij. Een pas op de plaats is dan weer even nodig.

Wat geeft jou energie in je werk, Linda?

De afwisseling is heerlijk. En dat het altijd gaat over het ontwikkelen van mensen. Dingen die ik zelf mag uitdenken en organiseren. Onderwijs daar gaat mijn hart van open. Het kan zoveel toevoegen, bijvoorbeeld in onze bedrijfs- en managementvraagstukken. Ook ben ik blij dat ik mijn werk flexibel kan indelen, ik werk op veel locaties maar kan thuis ook zaken uitwerken. Die ruimte maakt dat ik veel meer werk maar ook duidelijk de voldoening voel.

Had je dat als meisje al?

Ja, als kind gaf ik de kinderen al les in het schuurtje thuis. Ik wilde vroeger naar de PABO, maar dat mocht niet van mijn ouders. Teveel werkeloosheid in die tijd. Ik mocht wel de verpleging in. Dus dat deed ik. Het begon voor mij pas leuk te worden toen ik unitoudste werd. In die tijd was de doorstroom naar leidinggevende functies lastig, eigenlijk alleen weggelegd voor de zusters met de meeste dienstjaren (hoe incompetent ook). Ik ben toen de zorg uitgestapt en het bedrijfsleven ingegaan. Daar heb ik een leuke tijd gehad maar vond niet dat ik mezelf ontwikkelde. Na een tijdje uitzendwerk gedaan te hebben vond ik een leuke uitdaging, de combinatie verpleging en onderwijs. Ik bemerkte dat dit echt bij mij paste en ben vervolgens de didactische weg ingeslagen. En nu, nu heb ik mijn ideale combinatie gevonden: leidinggeven, onderwijs én zorg. Het vergt veel van me maar ik vind mijn baan nog steeds top. Dat is ook de enige manier om het vol te houden trouwens, ik moet het echt leuk vinden!

Wat houdt jou vitaal ?

Een dagje sauna inplannen of lekker uit met mijn vriendinnen. Vakanties ben ik dol op maar ook een weekendje weg met mijn man is heerlijk. Leuke dingen doen geeft energie.

Binnen Argos heb ik trouwens een geweldig team. Allemaal mensen die het hart op de goede plaats hebben, zich verantwoordelijk voelen en zeer bekwaam zijn in wat ze doen. Er is veel inzet en motivatie en men heeft iets voor elkaar en voor mij over. Dat werkt echt zoveel beter en dat is ook een van de dingen die mij bij dit bedrijf houden. Dat is voor mij sociale vitaliteit.

Dank je voor je tijd, Linda

Andere vitaliteitsinterviews