Paulien Assink

Journeyleader CALL, Twijnstra Gudde

Profiel: Drs. Paulien Assink

Paulien Assink 54 jaar, (partner Hein Gubbels en zoon Koos Gubbels), heeft Ontwikkelingssociologie aan de Universiteit van Tilburg gestudeerd. Heeft gewerkt bij KPMG als senior manager. Is auteur van twee boeken en verbonden aan Twijnstra Gudde als coach en CALL-journey leader.

Hallo Paulien, leuk dat je tijd maakt voor een vitaliteitsinterview!

Ja, ik vind dat je een slimme, intelligente manier hebt bedacht om zelf te leren, en om in verbinding te komen met anderen.

Dank je, Paulien. Interviewen levert me inderdaad veel nieuwe inzichten en contacten op!

Hoe zie jij vitaliteit?

Als het vermogen om helemaal in verbinding te zijn met de levensbron. Want iedereen is een onderdeel van de stroom. Dit is een religieuze stroom, geen religie. Maar de essentie van alle religies, die wortels heeft in de westerse religieuze stromingen, maar ook in de oosterse tradities zoals in het taoisme, boeddhisme. Het heeft te maken met het concept van levensstroom, van licht. Het komt neer op die al aanwezige intelligentie die stromend is. Als je daarmee in verbinding bent, dan groei je.

En hoe weet je dat je in verbinding bent ?

Dat voel je aan zaken als vitaliteit, aan levenslust. Je kunt alleen in verbinding zijn als je zelf het beste van jezelf geeft. Als je slechts een deel van jezelf geeft, dan heeft dat een korte termijn resultaat, maar op langere termijn put het uit. Het is suboptimaal. Als een mens in contact is met zijn roeping, zijn calling, dan is zij in de volle stroom. Als maar een deel in contact is dan krijg je ook maar een deel terug. Er zijn nogal wat mensen in organisaties gericht op de korte termijn en deelbelangen. Maar er is een nieuwe stroming die er heel anders in zit: deze heet cultural creatives. Je kunt meer over hen lezen in het boek ("how fifty billion people change the World" geschreven door Paul Ray en Sherry Ruth Anderson.

Kun je wat meer vertellen over die nieuwe stroming die jij ziet ontstaan?

Deze stroming is een jaar of twintig geleden in Amerika ontstaan. Waar je vroeger de conservatieve en modernistische stromingen had heb je nu ook de stroming van cultural creatives. Ongeveer 24% van de Amerikaanse bevolking maakt deel uit van deze stroming. Zowel man en vrouw. In Europa is dat zelfs 34%. Een belangrijk kenmerk is dat mensen die onderdeel uitmaken van deze stroming denken dat ze in de minderheid zijn. Overigens is 60% van de aanhangers vrouw. De groep is niet te traceren als "daar zitten ze". Maar je kunt het zien aan de verkiezing van Obama bijvoorbeeld.

Uit de kredietcrisis en de uitputting van de aarde ontstaat naast angst ook een kans. Daar ben ik echt van overtuigd. De vraag is ga je mee in je angst of ga je een fundamentele stap zetten in je bewustzijn.

Mijn missie is het om een omgeving te creƫren waarin dat nieuwe leiderschap kan ontstaan. Dat nieuwe leiderschap is authentiek, heeft een evenwichtige opbouw van mannelijke en vrouwelijke eigenschappen en is duurzaam.

Ik hoor de laatste tijd veel 'authentiek' waar heeft dat voor jou mee te maken, Paulien?

Ik ben negen jaar geleden begonnen met een beweging over meer authentiek en verantwoord leiderschap in de wereld en organisaties, te beginnen met jezelf. De CALL-programma's zijn daar een concrete manifestatie van. Voor mij heeft authenticiteit te maken met weer in contact komen met je kern, met je ware ik, met de prachtige planeet waarop we mogen leven.

Is die voor iedereen plezierig?

Ja, alleen zitten er veel wikkels omheen willen mensen bij die authentieke kern aankomen. Dat is ook wat ze tegenhoudt.

Een vriendin van mij noemde dat het toverbal effect.

Ja, het is een ontwikkelingsproces.

Kun jij in je werk iets doen aan vitaliteit ?

Ja, het is een belangrijk onderdeel in mijn werk. Ik noem dat de fysieke dimensie. Ik ga uit van vier dimensies: de spirituele, fysieke, emotionele en mentale. Vooral uit de fysieke als uit de spirituele dimensie is voor mensen veel winst te behalen. De fysieke dimensie is voor mij ondermeer het lichaamsbewustzijn. Hierbij leren mensen weer goed te zorgen voor hun lichaam, het is nl. het huis van je ziel. Er is veel onwetendheid over het lijf. Maar het lichaam is juist een belangrijke leermeester. Dat horen we ook terug in onze programma's.

Daarnaast verbinden we in onze programma's ook het spirituele met het aardse. Het verbinden van jouw taak met je leiderschap. Dat vergeten we vaak. Waar het om gaat is dat ieder haar verantwoordelijkheid pakt. Dat vergt een andere aanpak van programma's: geen training, maar meer een context waarin de vier dimensies als het ware toegangswegen zijn om bij de essentie uit te komen. Op het moment dat één dimensie ontbreekt, gaat het toch mank. Heel veel programma's zijn mentaal. Als dat niet gepaard gaat met het opruimen van emotionele blokkades dan zijn ze suboptimaal.

Hoe succesvol zijn jullie CALL-programma's?

Inmiddels hebben we zo'n 240 leiders in diverse programma's begeleid, en er zijn ruim 6000 boeken verkocht waarin deze leiderschapsfilosofie concreet is uitgewerkt.

Is je werk falsifieerbaar?

Op onderdelen wordt het wetenschappelijk onderzocht. Ik probeer het te onderbouwen, maar het duurt enige tijd voordat dat zijn beslag krijgt. Wat ik zie in mijn programma's is dat veel jonge leiders er veel aan hebben, vorig jaar hadden we jonge deelnemers tussen de 23 en 35 jaar. De wijsheid, en de echte vragen die zij stellen is fantastisch! En ook de generatie Einstein is een soort spiegel.

Wat geeft jou energie in je werk, Paulien ?

Als ik mijn missie in mijn leven kan leven. Als ik daarmee bezig ben, eigenlijk doe ik niets anders. Het heeft een hoge intensiteit, dus ik moet veel vrij nemen, goed zorgen voor mezelf, genoeg ontspanning nemen.

Wat zijn energievreters in jouw werk ?

Alle oude belemmerende patronen. Als ik in omgevingen ben waarin dat 'oude' er is. Een voorbeeld is het korte termijn denken.

Komt er nog een nieuw boek van je uit ?

Ja mijn tweede boek Samenspel, de kunst en praktijk van v/m leiderschap is net uit. We hebben gisteren het geboortefeest gevierd met 140 mensen. Het is de neerslag van anderhalf jaar 'nietsdoen'. Ik hoop dat het veel teweegbrengt. Het brengt twee zaken samen: het beste van het mannelijke en het vrouwelijk om zo te komen tot meer evenwichtig leiderschap.

Dank je voor je tijd, Paulien!

Andere vitaliteitsinterviews