Jennifer Ebecilio

Directeur van Select Us en initiator van G.E.T. Connected-now

Over Jennifer Ebecilio

Jennifer Jennifer heeft twee bedrijven: select-us waarmee ze adviezen HRM geeft gericht op Management support in Change and Diversity. Vragen die ze krijgt zijn o.a. hoe werf en selecteer je op objectieve basis. Hoe kijk je of een medewerker nog op de juiste plek zit en hoe vertel je dit vervolgens aan de persoon op een constructieve manier. Hoe laat ik mijn afdelingen effectief met elkaar samenwerken. Ook heeft Jennifer G.E.T.connectednow opgericht een platform voor netwerkend Nederland (www.get-connected-now.nl).

Jennifer woont samen, heeft twee kinderen, heeft als achtergrond HBO P&O en wil voor haar 40-ste de studie psychologie afgerond hebben.

Hallo Jennifer, fijn dat je me hier in het Coachhuis in Rotterdam ontvangt op deze zonnige maandag in april!

Wat versta jij onder vitaliteit, Jennifer?

Dat je kan doen wat je wilt en dat je daar voldoende energie uithaalt. Uit welke bron dan ook, bijvoorbeeld de zon die schijnt, of een uitdaging die je aangaat. Wat doe je trouwens vrijdag, Nora? Ik ben zelf een uitdaging aangegaan dat ik 15 deelnemers kan vinden voor een workshop "personal branding" van Hubert Rampersad voor a.s. vrijdag.

Dus vitaliteit is voor jou een energiebron?

Ja, dat klopt. Ieder heeft zo zijn eigen energiebron, ik heb mijn kinderen: als het goed met hen gaat op school, als ze leuk samen kunnen spelen geeft me dat energie. Als ik met een moeilijke klus bezig ben dan zet ik even door als ik aan hen denk. Vanuit Select Us krijg ik ook terug: dat ik specialist in de menselijke benadering ben. Mensen komen soms "huilend" binnen en gaan na een coachingssessie weer lachend naar buiten. Het is als een bloembol planten en de bloem eruit zien komen, dat geeft me energie!


Vitaliteit vind ik ...je eigen keuzes blijven maken en je niet laten afleiden door afkeuring van anderen, je haalt namelijk het meeste energie uit dat wat je goed kunt!

Ik heb een speciale methode ontwikkeld, die heb ik K3-methode genoemd (Kennis, Kunde, Kwaliteit en veel meer) daar heb ik een aanmoedigingsprijs voor gekregen. In die K3-methode combineren mensen hun drijfveren, hun missie, visie, passie én talenten om te weten of ze bij een organisatie passen. Selecteurs hebben hun eigen K3 vaak niet in beeld. Mensen oordelen vaak en soms te snel. Soms krijg ik wel eens een "dubieus compliment" omdat men bij mij bijvoorbeeld een accent verwachten. Uit dat soort (voor)oordelen haal ik ook mijn drijfveren. Ik geloof wel in diversiteit, maar dat vat ik breed op, niet alleen vanuit sekse of vanuit huidskleur; ieder mens is anders.

Kun je in je werk iets aan vitaliteit doen?

Jazeker, op het moment dat iemand weer zin heeft in zijn werk geeft dat die persoon weer energie. Ik geef mijn (coaching) cliënten nieuwe inzicht en zelfinzicht. Sommige cliënten zie ik drie of vier keer, anderen zie ik tien keer en soms is het na één consult alweer goed.

Ik ben ook trots op alle projecten die ik doe en die ik heb gedaan. Recent voorbeeld het EVC-project "Informeel gewaardeerd" dat ik vanuit de FNV-Vrouwenbond heb gedaan. Daarvan ken ik Jennifer Meyer, zij was de projectleider, ik één van de trainers. Het project was voor vrouwen die onbetaalde zorgarbeid verrichten en die onzeker waren (geworden) over hun mogelijkheden (op de arbeidsmarkt). Aan het eind van het project kwamen ze met hun eigen portfolio. Eén van die vrouwen ging daarmee naar een kinderopvanginstelling en nam initiatief tot stappen naar werk. Ik ben trots zowel op haar als op mijzelf: onder begeleiding zag ik die vrouw opbloeien.

Ik ben ook trots op een eigen project dat ik heb gedaan: op 7 maart jl. heb ik een bijeenkomst georganiseerd voor 'powervrouwen' daarvoor had ik 289 aanmeldingen voor een zaalcapaciteit van 100. Dat vond ik heel geslaagd en op respons vanuit een enquête is ook erg positief gereageerd. Er waren vier TOPvrouwen die kwamen vertellen wat ze hebben moeten doen én laten om aan de TOP te komen (al dan niet in loondienst). De aanwezigen waren heel divers. Er waren ook Chinese vrouwen, dat vond ik heel bijzonder want over het algemeen zijn die moeilijk te bereiken. Moet je maar eens opletten, die zijn weinig op bijeenkomsten.

Ik heb G.E.T.connectednow opgericht, een platform voor netwerkend Nederland. Ik ben altijd op zoek naar inspirerende mensen die effectief samen tot leuke projecten zouden willen komen. In al mijn samenwerkingen stel ik eerlijkheid en transparantie voorop. Twijfel ik of merk ik dat de samenwerking niet op die twee peilers zijn gestoeld dan remt dat af en neem ik net zo makkelijk afscheid.

Hoe ben je daartoe gekomen?

Het idee is ontstaan in 2007 toen ik alle facturen van de netwerken waar ik lid van was in dezelfde week ontving, dat beliep zo'n achthonderd Euro. Toen zag ik in dat alle netwerken eigenlijk losse eilandjes zijn. Bovendien zien sommige netwerken de ander als concurrenten. Ik probeer met G.E.T.connectednow een brug te slaan tussen al verschillende netwerken. Samenwerken met professionals kan je kennis verdiepen en verbreden, er zijn bijvoorbeeld veel kleurrijke ondernemers die onderling weer veel kunnen uitwisselen. Tóch zijn ook deze kleurrijken vaak op een hand te tellen op netwerkbijeenkomsten.

Ken je de Rotary?

Ja, dat is een heel witte bijeenkomst. Onlangs zou ik bij het Contact Jonge Bedrijven (CJB) een lezing bijwonen, ik kwam uit Amsterdam en zou te laat zijn gekomen, maar ik vond dat zo (stereotype bevestigend) Surinaams dat ik besloot om liever niet te gaan.

Wat kost je energie, Jennifer?

Ik sta open voor samenwerking en feedback, maar als iemand mij 'leegzuigt', als iemand mijn ideeën gebruikt zonder mij daarin te kennen, en zelf met de credits pronkt dan kost mij dat energie in de vorm van ergernis irritatie en ook twijfel. Dan voel ik dat ik té sociaal ben, té meelevend of té open sta voor anderen. Achteraf denk ik: heb ik de alarmbellen niet gehoord? Ook het op mijn hoede zijn kost mij energie. Ik probeer ervoor te zorgen dat ik anderen niet voor de voeten loop, jammer is dat anderen zo druk met zichzelf bezig zijn dat zij geen rekening houden. Laatst gebeurde het dat ik door ziekte geen workshop kon geven, ik had natuurlijk de organisator ingelicht dat ik niet in staat was mijn workshop te geven, maar een tijdje later kwam ik een vrouw tegen die zich voor mijn workshop had ingeschreven en teleurgesteld was dat 'ie niet door was gegaan, ze noemde mij een 'bitch'. Tuurlijk sta ik daarboven, maar ik kan dat niet begrijpen en heb daar dan toch een soort van "last" van. Ik wil minder geraakt worden van wat anderen ongenuanceerd zeggen. Overigens staat bitch ook voor beautiful, intelligent, talented en charming; ik bekijk het liever positief, ha,ha.

Wat geeft je energie?

Wat ik al aangaf, nieuwe uitdagingen aangaan. Zo ga ik Rampersads workshop promoten. Hij wil graag met vrouwen werken. Ze zijn emotioneler zegt hij. Wat belangrijk is is dat je jezelf gaat 'ondertitelen'. Maken van je eigen gebruiksaanwijzing, jezelf gaan herkennen vanuit verschillende perspectieven, herkennen wat een ander beweegt en alles wat je geeft terug krijgen; dat geeft mij energie.

Vitaliteit vind ik ook je eigen keuzes blijven maken en je niet laten afleiden door afkeuring van anderen. Je haalt namelijk het meeste energie uit dat wat je goed kunt en wilt. Daarin moet je jezelf wel steeds blijven uitdagen.

Andere vitaliteitsinterviews