Kim Alkemade

Accountmanager vitaliteitscentrum Heliomare

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat mensen uit zichzelf blijven bewegen en ontspannen

Hallo Kim, leuk dat je tijd maakt voor een vitaliteitsinterview!

Hoe zie je vitaliteit ?

Ik zie vitaliteit als energie om te leven, om het leven aan te gaan. Ik denk dat er steeds meer aandacht nodig is voor vitaliteit omdat de druk van de maatschappij en de dingen die mensen moeten doen steeds groter wordt. Zo moeten vrouwen bijvoorbeeld een goede baan hebben en een druk sociaal leven leiden.

Vitaliteit zit voor mij voornamelijk in je hoofd, maar je kunt het van buitenaf sturen. Bij Heliomare -dat van oorsprong een revalidatiecentrum is- gaan we er vanuit dat je lichaam en geest verbonden zijn met elkaar. Zo zie je vaak bij mensen met chronisch lage rugklachten dat zij hun geest overbelasten. Door gezond te leven en te bewegen kun je vitaler worden.

Het Vitaliteitscentrum is onstaan vanuit de afdeling Arbeidsintegratie van Heliomare. Hier doen we onderzoek en trainen mensen met als doel om te kunnen blijven werken of terug te keren op hun eigen werkplek dan wel een andere werkplek bij een andere organisatie.

Ook kun je vitaler worden door je leefstijl te beïnvloeden. Bewegen, ontspanning en voeding zijn heel belangrijk. We leren bijvoorbeeld mensen hier hoe ze kunnen ontspannen.

Tot slot heeft voor mij keuzes maken veel te maken met vitaliteit. Keuzes maken, dus het ene doen en het andere niet, zonder je daarover schuldig te voelen.

Wat kun jij in je werk doen aan vitaliteit voor medewerkers?

In mijn werk heb ik geen directe invloed op de vitaliteit van deelnemers, wel indirect. Zo ben ik als accountmanager vanuit Heliomare continu bezig om samen met Corus en ArboNed (resp. de opdrachtgever en de partner van het vitaliteitscentrum) te bedenken wat we kunnen aanbieden om deelnemers weer vitaal te maken. Je moet je voorstellen dat de deelnemers die hier komen verwezen zijn omdat hun gezondheid 'at risk' is. In eerste instantie hebben deelnemers dus een externe motivatie. Ik zou dat willen omdraaien en ervoor zorgen dat mensen vanuit zichzelf vitaal willen worden en blijven, dat ze een interne motivatie ontwikkelen. Concreet: hoe kunnen we ervoor zorgen dat mensen uit zichzelf blijven bewegen en ontspannen. Het gaat er bovendien niet om dat je tien of twintig kilo afvalt, maar dat je weer fluitend naar je werk gaat. Ik zie hier wel mensen die sinds jaren weer aan het bewegen gaan, dan krijgen we van hen thuis wel 'ns te horen: mijn man is sinds jaren weer vrolijk! Maar er komen ook mensen die zich gestuurd voelen door de baas en eerst maar 'ns willen ervaren wat het vitaliteitsprogramma met ze doet. Zo zijn er mensen die in het weekend op de voetbalclub flink wat biertjes drinken en daarbij sociale druk ervaren om dat te blijven doen. Daarover gaan we dan in gesprek, natuurlijk mogen die mensen wel 'n biertje blijven drinken, maar niet vanwege die sociale druk, maar om de gezelligheid.

Wat geeft jou energie, Kim ?

Als we met elkaar een plan bedenken, concreet maken en ten uitvoer brengen. Of als er uit het team van trainers zelf veel goede plannen komen. Als relatiebeheerder probeer ik het zo goed mogelijk te doen, ook bij gemopper. Dan is het juist zo leuk als ik terughoor: ..."dit heeft me zo goed geholpen..." We zijn met het centrum op de goede weg, dat maakt dat ik meer wil. Als ik het centrum binnenloop merk ik dat er een goede dynamiek hangt, er staan soms al mensen voor de deur om 8uur 's ochtends, dat geeft me echt energie als ik dat zie!

Wat zijn energievreters in jouw werk ?

De druk om genoeg werk te genereren voor mijn team. Ik ben naast het accountbeheer van het vitaliteitscentrum ook verantwoordelijk voor andere opdrachten. Daarnaast vind ik het soms lastig om het spanningsveld tussen management en de uitvoeringslaag in goede banen te leiden.

Wat doe je om zelf vitaal te blijven? Mijn huis is mijn rustpunt, ik vind het heerlijk om thuis te komen! Daarnaast sport ik: ik loop hard, ik tennis. Ook houd ik van veel leuke dingen doen.

Dank je wel voor je tijd, Kim!


Het Vitaliteitscentrum van Corus

Het vitaliteitscentrum van Corus wordt beheerd door Heliomare en ArboNed. Doel van het centrum is duurzame inzetbaarheid van medewerkers, let wel: het vitaliteitscentrum is geen bedrijfsfitness! Hier komen mensen waarvan de gezondheid in gevaar is, dit in tegenstelling tot een fitnesscentrum waar over het algemeen mensen komen die toch al sporten.

In 2008 hebben er meer dan 450 medewerkers van Corus meegedaan aan een preventief programma. Deze mensen zijn verwezen omdat ze bijvoorbeeld te zwaar zijn, een te hoog BMI (Body Mass Index is een maat voor het...) hebben, een te hoog cholesterolgehalte hebben of aan bewegingsarmoede lijden. De medewerkers komen in hun eigen tijd, maar het preventieve programma wordt voor hun bekostigd. (Een klein deel door Achmea, het overige deel door Corus). Naast preventie- programma's zijn er ook reïntegratieprogramma's, bijvoorbeeld voor mensen met nek/schouder/armklachten, die herstellen van kanker, van een burnout of voor mensen met energetische klachten.

Andere vitaliteitsinterviews