Eveline de Jongh

Voorzitter vrouwennetwerk Ferra en manager Continu Verbeteren bij Corus

Hallo Eveline, wat versta je onder vitaliteit ?

Gezondheid van lijf en leden, zowel fysiek als psychisch.
Een voorbeeld: niet-vitale mensen zijn onderuitgezakt en zitten te gapen. De fysieke variant dat ze er niet echt 'bij' zijn. Vitale mensen denken mee, zijn alert, zitten rechtop en hebben een actieve houding.

Wat speelt volgens jou een rol in vitaliteit ?

Sporten. Maar ook dat je een stabiele (thuis)basis hebt. Dat je happy bent met hoe je leeft, dat je iemand hebt die je ondersteunt en je stimuleert, je niet tegenwerkt, die bijvoorbeeld na een lange werkdag tegen je zegt: ... "kom op, we gaan een potje tennissen".

Wat kun jij in jouw werk doen aan vitaliteit voor medewerkers?

Vitaliteit zit als onderwerp niet ingebakken in mijn werk, het zijn incidentele zaken die ik op dat vlak kan doen. Zo probeer ik in de afspraken die ik heb, onderwerpen te laten aansluiten zodat mensen niet afdwalen met hun gedachten, of ik zeg tegen mensen "kom op, we nemen de trap in plaats van de lift".
In het vrouwennetwerk (Ferra) hebben we actieve elementen in de programmering zoals in juni de workshop Ti gong. Of recent hadden we de manager van het vitaliteitscentrum van Corus uitgenodigd (dat doet Corus in samenwerking met Arboned) die geeft dan een lezing over de BRAVO-aspecten (Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding, Ontspanning). Ik probeer als voorzitter de dames dus te stimuleren voor dit soort onderwerpen en die stralen dat vervolgens weer uit, ook naar de mannen.

Eveline, wat geeft jou energie in je baan?

Als ik iemand heb geholpen én inzicht heb gegeven. In mijn werk ben ik ook vooral ondersteunend bezig. Zo heb ik laatst met een vrouwelijke collega geluncht en ik heb haar tips kunnen geven waardoor ik haar nèt een iets andere invalshoek kon geven op de vraag die we bespraken, dat geeft me energie.
In mijn functie zet ik mensen tot verbeteringen 'aan'. Een voorbeeld daarvan is: hoe kunnen we sneller een onderdeel van een grote machine wisselen. Dat kan door beter voor te bereiden, parallel te laten lopen, of door zaken eerder op te ruimen. Dit kan ook door de werkplekorganisatie: je kunt bijvoorbeeld samenwerken met dezelfde voorraden.
Die verbeteringen voer ik ook in op bijvoorbeeld de financiële afdeling, dan wordt de vraag: hoe kun je sneller een maand afsluiten, dus op de 3e in plaats van op de 5e van elke maand. Dat implementeren we dan door o.a. eerder te inventariseren.
Wat me nog meer energie geeft is als mijn baas mijn inzet vraagt, of als ik een schouderklopje krijg.

Wat zijn energievreters in jouw baan?

Dat zijn:

  • Besluiteloosheid ("daar moeten we het nog eens over hebben" wordt dan gezegd).
  • Geen tijd krijgen om zaken door te spreken. Met al die volle agenda's tegenwoordig is het zaak om zo efficiënt mogelijk te vergaderen, en toch je punt te kunnen maken.
  • Als ik mijn verhaal niet kan doen. Ik ben extravert, dus dat is belangrijk voor me.

Wat doe je om zelf vitaal te blijven

Tennisen, volleyballen, loopbaancoach zijn bij Kivi Niria1), en met vrienden afspreken.

Hartelijk bedankt voor je tijd, Eveline!


1) Dit is het Koninklijke Instituut Van Ingenieurs

Andere vitaliteitsinterviews