Casper Arink

HR manager Q8

Wat versta je onder vitaliteit?

Vitaliteit is volgens mij dat je je als mens in lijf en geest fris, energiek en gezond voelt. Dat je ook je leven en je werk op een goede manier kunt indelen.

Wat speelt volgens jou een rol in vitaliteit?

Dat je je hoofd kunt leegmaken. Dat je je volledig kunt richten op iets waar je mee bezighoudt en dat je niet doorlopend wordt afgeleid. Focus is daarin belangrijk, en je iets je volledige aandacht kunt geven. Vitaliteit die je hebt als leider straalt ook af op anderen, bijv. de groep aan wie je leidinggeeft.

Wat is voor jou als HR-manager vitaal in vitaliteit?

Vitaliteit is indirect een component in vele programma's die wij uitvoeren. Zoals bijv. in de leiderschapsprogramma's die we hebben. Maar ook in bijvoorbeeld de veiligheidscampagne die we voeren. Daar moet een frisse geest van uitgaan, zodat mensen echt gemotiveerd en betrokken raken. Ik heb moeite met 13 in een dozijn type programma's, ik durf het aan om origineler uit de hoek te komen. Om die dingen te verzinnen moeten je zelf en je team vitaal zijn. Leidinggevenden moeten zaken energiek en levendig overbrengen aan hun mensen, dat is erg belangrijk dat heb ik in de praktijk meermalen ervaren.

Wat kun je als HR-manager doen aan vitaliteit voor medewerkers?

Je kunt in leiderschaps- en persoonlijke ontwikkelingsprogramma's het onderwerp vitaliteit aan bod laten komen. Q8KPE is een olieraffinaderij, technisch georiënteerd en van origine vrij conservatief. Daarnaast ook leeft hier een echte Rotterdamse mentaliteit, waarin directheid en oprechtheid belangrijk zijn, zonder al te veel 'fratsen'. Dit laatste weerklonk in campagnes, training- en ontwikkelingsprogramma's en dergelijke, waarbij aspecten als vitaliteit als vanzelfsprekend werden geacht. Maar dat is natuurlijk niet zo, we willen dat iedereen er 'lekker' inzit, want dan draag je het meest bij en prikkel je je omgeving. Belangrijk is dat je mensen een spiegel voorhoudt, ze laat reflecteren. Hoe ze hun dag indelen en daarin hun energie verdelen bijvoorbeeld een goede manier om te beginnen met een onderwerp als vitaliteit.

Wij bij HR praten veel met mensen, we trachten ze te inspireren en motiveren en zaken van de andere zijde te laten zien, en praten ook met ze als er geen speciale aanleiding voor is, gewoon om er te zijn voor ze. Zo hebben we eerder een opening als mensen 'ns een keer niet goed in hun vel zitten. Ja, daar hebben we expliciet oog voor. Mensen verliezen aan de concurrent of ze half ziek thuis laten zitten is absoluut niet de bedoeling.

Wat zijn energievreters in jouw baan?

Het aantal switches dat ik maak op een dag. Ik heb heel veel verschillende onderwerpen op mijn bordje, bovendien staat mijn deur altijd open voor mensen. Van al die omschakelingen ben ik aan het eind van de dag soms wel 'ns gebroken.

Wat doe je om zelf vitaal te blijven Fysiek eigenlijk te weinig?

Ik was ooit een gedreven sportman, maar dat is nu niet meer dan een herinnering. Ik wil iets doen wat ik zowel leuk vind als waarvan ik fit blijf. Ik plan wel veel met familie en vrienden. Leuke dingen om erop uit te gaan. En met een kleine vitale man van 1 jaar thuis word je zelf ook vitaler! Ik haal ook veel energie uit goeie gesprekken met vrienden, zo vind ik het prettig om parallellen te ontdekken in waar anderen mee bezig zijn, en hoe ze in het leven staan. De dag spreek ik vaak door met mijn partner, thuis. Dan kan ik in alle openheid delen wat me bezighoud. En natuurlijk haal ik energie uit de interessante ontwikkelingen op mijn werk, de mensen met wie ik omga en natuurlijk ook de successen die we in teamverband boeken. Waardering van anderen is daarbij voor mij een grote drijfveer.

Dank je wel Casper, voor je tijd!

Andere vitaliteitsinterviews